goedenacht vrijdag 02 december 2016
Ogen blik

Kankerpatiëntje maakt bijzondere kerstkaart

kro.nl

Een negenjarige Britse kankerpatiënt heeft op een bijzondere wijze geld opgehaald voor zijn eigen behandeling. Een tekening die de jongen maakte voor een neergestoken politiehond, werd opnieuw uitgegeven als kerstkaart. De actie was een groot succes, meldt de BBC.

De jonge patiënt Alex Goodwin had aanvankelijk niet het plan om geld te verdienen aan zijn tekeningen van de Duitse herder Finn, die eerder dit jaar was neergestoken terwijl hij een verdachte achtervolgde. De jongen had medelijden en zocht via Twitter contact met het baasje van de hond.

Nadat via internet plaatjes waren uitgewisseld, kreeg de familie het advies een kerstversie te maken van een van de tekeningen die Alex had gemaakt van de hond. Daarmee zou geld kunnen worden opgehaald voor de behandeling van de jongen, die lijdt aan een zeldzame vorm van botkanker.

Het verkopen van de tekening bleek een schot in de roos: de kaart van Finn naast een kerstboom werd een enorme hit. Binnen een dag was de eerste lading uitverkocht. De familie van de Alex sluit dan ook niet uit dat er nog een tweede uitgave komt.

Delen

    Ook anderen inspireren?

  • Opslaan
  • Facebook
  • Twitter
  • Mail

Heeft u een bijzondere foto die inspireert of een ander perspectief laat zien?

Tip de redactie