Op zoek naar een lekkere Italiaanse pasta met de seizoensgroente spinazie? Maak dan deze gevulde pastaschelpen uit de oven met ricotta en tomatensaus. Met dit heerlijke eenpansrecept maak je indruk!

Download hier het recept voor gevulde pasta met spinazie, ricotta en tomatensaus

En maak indruk in de keuken!

gevulde pasta spinazie ricotta seizoensgroente recept

Welke soorten pastaschelpen zijn er?

Wil je een ovenschotel maken met gevulde pasta, dan heb je verschillende keuzes. Maar wat zijn die verschillen? We leggen het je uit.

Conchiglie: Deze pasta ziet eruit als een schelp. Dit is dan ook de letterlijke vertaling van 'conchiglia'. Hier blijft pastasaus goed in zitten, maar het is ook lekker in een soep.

Conchiglioni: Deze pastasoort is de grote broer van conchiglie. Het zijn dus grote schelpen en beter geschikt om te vullen.

Lumaconi: Deze pastaschelpen zien eruit als gedraaide buisjes en worden in bovenstaand recept gebruikt. Je kunt ze aan twee kanten vullen.

 

Moet je pastaschelpen voorkoken?

Als je pastaschelpen in een ovenschotel doet, ligt het eraan of je ze moet voorkoken. Gaan ze in een hele waterige saus in de oven? Dan koken je pastaschelpen hierin gaar. Heb je een wat drogere vulling of saus? Dan is het wel aan te raden om je pasta zo'n drie minuten voor te koken. Zo voorkom je dat sommige delen van de pasta ongekookt blijven. Dat zou zonde zijn!

Spinazie in het seizoen

Van maart tot en met oktober is spinazie in het seizoen. De bladgroente groeit dan volop op Nederlandse bodem. De groente zit barstensvol vitamine B1, vitamine B11 en vitamine K. Die zijn goed voor je energiestofwisseling, energieniveau, bloedstolling en sterke botten. 

Kun je spinazie opnieuw verhitten?

Is het veilig om je spinazie na verhitting opnieuw op te warmen? Keuringsdienst van waarde zoekt het voor je uit.

lokgroente keuringsdienst van waarde