goedemiddag maandag 19 maart 2018
In beeld

Interview Tommie Christiaan als Jezus in The Passion 2018

Tommie Christiaan vertolkt de rol van Jezus in The Passion 2018. Hij gaf een exclusief interview waarin hij vertelt wat het vertolken van deze bijzonder rol met hem doet. 

Hoe vier jij Pasen?
Pasen vieren we meestal met een echt paasontbijt. Verder viert mijn dochter Lily het uitgebreid op de vrije school, waar de bijbelse feesten altijd een grote rol spelen.

The Passion is dit jaar in Amsterdam-Zuidoost. Wat geeft deze locatie voor indruk op jou?
Ik denk dat het een ideale locatie is om verschillende groepen mensen aan elkaar te binden. Daarnaast bestaat de Bijlmer dit jaar 50 jaar, dus een extra reden om dit deel van de stad in het zonnetje te zetten.

Moest je lang nadenken toen je gevraagd werd om deze rol te vertolken?
Ik heb geen seconde getwijfeld. The Passion stond al heel lang op mijn bucket list. Het is zo’n waanzinnige productie en de rol van Jezus spreekt me heel erg aan.

Ben je zelf gelovig?
Ik ben zelf niet religieus. Maar ben wel ook door de vrije school groot geworden met de Bijbelse verhalen waar altijd veel mooie thema’s in terugkomen.

Welke eigenschappen van jezelf ga jij inzetten als Jezus?
Ikzelf help anderen graag. In hun werk maar vooral emotioneel. Ik praat en filosofeer graag over het leven. Het thema ‘Ik Zie Jou’ past dan ook heel goed bij wie ik graag wil zijn.

Waar kijk je het meest naar uit?
Ik kijk er het meest naar uit om al die mooie liedjes te zingen die dit jaar in de line-up staan.

Hoe bereid je je voor op deze rol?
Ten eerste natuurlijk alle liedjes en teksten zo goed leren dat je ze kan dromen. Verder probeer ik na te denken over hoe ik een persoon als Jezus zou willen zien als ik zou kijken en dat proberen te benaderen. Ik denk dat Jezus een heel toegankelijk persoon moet zijn. Iemand waarbij je je veilig voelt en die je om raad vraagt

Zijn er momenten uit het levensverhaal van Jezus waar jij kracht uit kan halen?
Ik vind het verhaal van Jezus een van de mooiste verhalen die ooit verteld zijn. De acceptatie van hem om te sterven voor een groter doel vind ik een heel inspirerend gegeven.

Delen

    Ook anderen inspireren?

  • Opslaan
  • Facebook
  • Twitter
  • Mail

Heeft u een mooi fragment gezien van KRO-NCRV dat u hier graag terug ziet?

Tip de redactie