goedemorgen dinsdag 24 mei 2016
Helden

In de put

Bron: India Times

adat zijn vrouw geen water mocht halen uit een privé put, besloot een man uit India zelf een put te graven.

Zodat zijn vrouw geen watertekort en beledigingen van mensen van een hogere kaste hoefde te verdragen, groef Bapurao Tajne zelf een put; een klus die normaal door minstens vijf mensen wordt gedaan. Door het graven van de put heeft het hele dorp nu toegang tot water en zijn ze niet meer afhankelijk van mensen van een hogere kaste voor water.

“Ik wil de naam van de eigenaar van de put niet noemen, want ik wil niet dat er ruzie komt in het dorp. Hij heeft ons echter wel beledigd omdat we arm en Daliten zijn. Ik kwam die dag in maart thuis en moest bijna huilen. Ik besloot dat ik nooit meer om water zou bedelen bij wie dan ook. Ik ging naar Malegaon (het nabijgelegen dorp) en kocht gereedschap en binnen het uur begon ik met het graven.”

Hij had zelf nog nooit een put gegraven, maar werkte zes uur lang, veertig dagen lang tot hij op water stuitte. Hij kreeg geen enkele hulp en men dacht dat hij gek was geworden. Het kiezen van een plek voor de put ging puur op instinct, en bleek zomaar de juiste plek te zijn!

Delen

    Ook anderen inspireren?

  • Opslaan
  • Facebook
  • Twitter
  • Mail