goedenacht donderdag 25 februari 2016
Helden

Een inspirerende docent voor inspirerende leerlingen

Chris en zijn leerlingen van Special Books for Special Kids
Foto: Chris Ulmer

esgeven is niet makkelijk. Lesgeven binnen speciaal onderwijs brengt extra uitdagingen met zich mee. Chris Ulmer, oprichter van de stichting Special Books by Special Kids, greep deze uitdagingen met beide handen aan en het is fantastisch om te zien wat hij tot nu toe al bereikt heeft!

Chris Ulmer, beter bekend als Mr. Chris, gaf al een tijd les op een school met speciaal onderwijs, met name voor autistische leerlingen, toen hij de ouders van zijn leerlingen bij elkaar riep. Chris vond dat de leerlingen niet voldoende waardering en begrip ontvingen binnen de besloten omgeving van de school. Daar wilde hij verandering in brengen, want, aldus Chris: 'deze kinderen mogen niet vergeten worden.'

"We zijn allemaal anders, maar we moeten het samen doen."

Hij besloot de Facebook-pagina 'Special Books by Special Kids' op te zetten om de kinderen een platform te geven om zichzelf te laten zien. Op deze pagina is zijn klas dagelijks te volgen. Er is te zien hoe Chris zijn leerlingen inspireert om zichzelf te zijn en alles uit hun leven te halen. Chris laat een ongelofelijke hoeveelheid geduld zien en zijn manier van lesgeven is bewonderenswaardig. Zijn leerlingen zijn de afgelopen maanden opgebloeid en voelen zich gehoord. Dit project helpt niet alleen de kinderen om uit hun schulp te kruipen, maar helpt ons ook, als samenleving, om deze kinderen meer te zien. 

Bekijk hierboven het filmpje van het ochtendritueel van Mr. Chris en zijn leerlingen. Voor meer informatie over het project, bekijk de 'Special Books by Special Kids' Facebook. 

Bron: 

Delen

    Ook anderen inspireren?

  • Opslaan
  • Facebook
  • Twitter
  • Mail