goedenacht dinsdag 10 mei 2016
Helden

Een ecologische held!

ecobaba
Foto: The Free Thought Project | Bron: India Times

ocht je ooit in Punjab, India, zijn en de Kali Bein rivier bezoeken, dan zal dit hoogstwaarschijnlijk een positieve ervaring zijn! De rivier is omringd door prachtige natuur en er leven een heleboel verschillende dieren. Dat was niet altijd zo. Eén man is hier verantwoordelijk voor. 

De Kali Bein rivier was ooit gevuld met vuilnis en viezigheid. Sant Balbir Singh Seechewal, ook wel Eco Baba genoemd, vond dat het niet langer zo kon en verzamelde in 2000 een team vrijwilligers om zich heen. Jarenlang hebben deze mensen hard gewerkt om de rivier weer schoon te krijgen en de oevers te verfraaien door het planten van bomen. Daar stopte hun werk niet. 

Naast al het harde werk aan de rivier hebben Eco Baba en zijn team verschillende educatieve programma's opgezet om de mensen die naast de rivier wonen, te leren wat er gebeurt met het afval dat ze dumpen in de rivier. Terwijl Eco Baba hier druk mee bezig was, heeft hij zich ook beziggehouden met het opzetten van technische scholen en het verbeteren van de rechten van vrouwen in de omgeving. Een ware (ecologische) held dus!

Delen

    Ook anderen inspireren?

  • Opslaan
  • Facebook
  • Twitter
  • Mail

Kent u ook een held? Laat het ons weten!

Tip de redactie