goedemorgen dinsdag 31 mei 2016
Helden

De grasmaaiers

Foto: Flickr | Bron: mic

oor hen die hun gras niet meer zelf kunnen maaien, springen jonge mannen in de bres!

Nadat hij zag dat zijn bejaarde buur zijn eigen gras niet meer kon maaien, besloot Rodney Powers Junior hem te helpen. Een sterkte student die meteen aan het werk ging met het maaien van gras. Hij haalde er zo’n voldoening uit dat hij een doel voor zichzelf stelde; veertig gazons maaien voor de ouderen en gehandicapten in zijn buurt.

 

Hij werd geïnspireerd door zijn vaders liefde voor het bouwen van huizen voor anderen. Maar daar stopte het niet; hij maaide meer dan honderd gazons binnen twee maanden en zette toen een maaiservice op die hij Raising Men Lawn Care Service noemde. Nu schakelt hij de hulp in van jongens uit de buurt die van het ene huis naar het andere gaan om gras te maaien voor hen die daar niet toe in staat zijn.

Tegen het vijfde gazon zijn ze dolgelukkig; ze bellen me om te vragen of ze die week weer kunnen gaan maaien. Ik wil dat jongens mijn pad ook volgen, beter worden dan ik en iets teruggeven aan de gemeenschap.

Doordat hij een interview gaf aan een geldschieter, stelde deze een mobiele grasmaaier en andere hulpmiddelen ter beschikking. De student is druk bezig met zijn studie, maar ronselt ondertussen nog steeds nieuwe mensen voor de gemeenschapsservice.

Delen

    Ook anderen inspireren?

  • Opslaan
  • Facebook
  • Twitter
  • Mail