goedenacht woensdag 13 januari 2016
Goed nieuws

Wetenschappers bewijzen: glimlachen maakt gelukkig!

anneer we gelukkig zijn is het onze natuurlijke reactie om te lachen. Maar wat als we het omgekeerde doen? Worden we gelukkiger als we lachen? De wetenschap zegt ja.

In feite geeft zelfs het forceren van een glimlach minder stress en maakt het je gelukkiger.

Dat is wat psychologen Tara Kraft en Sarah Pressman ontdekten in een studie om dit verband te testen. De onderzoekers deden bij hun deelnemers Japanse eetstokjes tegen hun mondhoeken om één ​​van de drie gezichtsuitdrukkingen te produceren: een neutrale uitdrukking, een standaard glimlach (een opgetrokken mondhoek), of een grote glimlach (een glimlach van oor tot oor). De helft van de 169 in totaal deelnemers werd geïnstrueerd om te lachen.

Vervolgens werden de deelnemers gevraagd om een ​​reeks stressvolle, multi-tasking opdrachten te doen. De onderzoekers volgden de hartslag en de zelf gerapporteerde stress van de deelnemers, terwijl ze de taken uitvoerden.

De resultaten toonden aan dat de mensen die werden geïnstrueerd om te lachen een lagere hartslag en minder stress na de activiteiten hadden, en dit was vooral het geval voor mensen met de grootste glimlach. En zelfs degenen die niet mochten lachen, maar wel hun mond in een glimlach hadden gezet door middel van de stokjes, kwamen beter uit de test en met minder stress dan de deelnemers met een neutrale uitdrukking.

Het lijkt erop dat de eenvoudige handeling van een fysieke glimlach, authentiek of niet, je hersenen laat denken dat je eigenlijk blij bent. Glimlachen is voor ons ook een trigger om terug te denken aan vrolijke herinneringen, wat bijdraagt aan een betere stemming.

Het wordt dus de hoogste tijd om te de wereld te verblijden met je glimlach. En als ie eerste nog niet echt is, dan wordt ie dat dus vanzelf!

Delen

    Ook anderen inspireren?

  • Opslaan
  • Facebook
  • Twitter
  • Mail

Heeft u goed nieuws gelezen dat het waard is om te delen? Laat het ons weten.

Tip de redactie