goedemorgen maandag 12 februari 2018
Goed nieuws

Verpakt met oplossingen

Flickr

it bedrijf maakt producten die producten milieuvriendelijk, biologisch afbreekbaar en soms zelfs eetbaar en gezond zijn.

Indonesië heeft er een maatschappelijk verantwoorde onderneming bij met de Evoware. Dit bedrijf gebruikt zeewier als grondstof voor hun verpakkingsproducten en dat heeft verschillende voordelen. Zeewier is namelijk voedzaam, veilig, biedt geen allergierisico’s en het is halal, wat in Indonesië belangrijk is. Het biedt ook productionele voordelen doordat het het hele jaar door rijkelijk groeit en doordat de afvalstoffen van het zeewier als meststof gebruikt kunnen worden.

Zeewier kent alleen maar voordelen ten opzichte van plastic. Naast verpakkingsmateriaal in de vorm van plastic zakken en bakken, maakt Evoware ook bekers, bestek en borden. Dit wegwerpmateriaal is samen met plastic zakken verantwoordelijk voor een groot aandeel in de plastic soep. Door dit materiaal te vervangen door biologisch afbreekbaar materiaal, kan een groot deel teruggedrongen worden. Het is te hopen dat Evoware een trend heeft gezet met het gebruik van zeewier als verpakkingsmateriaal.

Delen

    Ook anderen inspireren?

  • Opslaan
  • Facebook
  • Twitter
  • Mail