goedemorgen woensdag 09 maart 2016
Goed nieuws

Verlamd maar toch kunnen lopen, wonderbaarlijk!

Gebruik Phoenix
Foto: Flipboard

oor mensen die verlamd zijn vanaf hun middel naar beneden, lijkt het onmogelijk om ooit nog te lopen. Phoenix, een nieuw medisch exoskeleton, brengt daar verandering in. 

Een exoskeleton is een skelet buiten het lichaam. Dit nieuwe exoskeleton is vooral baanbrekend, omdat het relatief goedkoop is. Dat komt door het minimalisme van Phoenix. 

Vanuit een brace om de middel van de gebruiker ondersteunt Phoenix beide benen. De gebruiker draagt een rugzak, waarin een batterij zit die tot acht uur lang meegaat. Daarnaast gebruikt de drager een paar krukken, waarin knopjes zitten waarmee ze de snelheid van de bewegingen aan kunnen geven. Het exoskeleton kan een snelheid van bijna twee kilometer per uur bereiken. 

Hoewel de samenleving steeds meer rolstoeltoegankelijk is, zijn rolstoelgebruikers toch beperkt in hun doen in laten. Met behulp van Phoenix is het mogelijk om zelf op te staan, te wandelen en zelfs te sporten. Bekijk het filmpje om te zien hoe Phoenix het mogelijk maakt om te voetballen. Het lijkt erop dat de toekomst nu is!

Bron:

Delen

    Ook anderen inspireren?

  • Opslaan
  • Facebook
  • Twitter
  • Mail