goedemorgen woensdag 04 mei 2016
Goed nieuws

Van Dublin naar Manila

mark with kids
Foto: RTE | Bron: Catholic News Service

e uitspraak 'hier hebben we het zo slecht nog niet', is een veelgehoorde uitspraak. De Ierse stratenschoonmaker, Mark Crosbie, ondervond de waarheid van deze uitspraak zelf, toen hij de straten van Dublin verruilde voor de straten van Manila. 

Voor een televisieprogramma ruilde Crosbie een week lang met een stratenschoonmaker, Mel Macaereg, uit Manila. Hij nam een week lang zijn werk, zijn familie én zijn salaris over. De armoede die Crosbie daar zag, was erger dan hij ooit had gezien. Hij was onder de indruk van de gastvrijheid die hij zag in Manila. De mensen, die zelf niks hadden, ontvingen hem met open armen en wilden hem alles geven.

Het heeft een litteken achtergelaten, maar een positief litteken.

Crosbie heeft, toen hij weer naar Dublin vertrok, alles wat hij bij zich had in Manila achtergelaten: kleding, geld en speelgoed voor de kinderen. Terug in Dublin, liet alles wat hij had gezien hem echter niet los. Hij onderhoudt nu wekelijks contact met de familie van Mel in Manila en zou graag iedereen die hij in Manila heeft ontmoet, willen helpen. Hij heeft aangekondigd dit te proberen, door in augustus een gesponsorde beklimming van de Croagh Patrick berg te doen.

Delen

    Ook anderen inspireren?

  • Opslaan
  • Facebook
  • Twitter
  • Mail