goedemorgen dinsdag 21 maart 2017
Goed nieuws

Van ambulance naar speeltuin

spelende kinderen
Foto: Flickr | Bron: Super Local

e jonge patiënten van het BEIT Cure Hospital in Malawi hebben een mooie plek om de verveling van een ziekenhuisverblijf tegen te gaan: een speeltuin, volledig gebouwd uit oude ambulanceonderdelen.

De speeltuin naast het ziekenhuis is een vorm van social design: design waarbij de ontwerper zich op maatschappelijke en sociale problemen richt. In Malawi, en in de rest van Afrika, heerst er een groot stigma op handicaps. De patiënten van het ziekenhuis voelen zich daardoor vaak geïsoleerd. De speeltuin biedt een plek om te spelen in de buitenlucht én om contact te maken met leeftijdsgenootjes uit de buurt. 

De patiënten van het ziekenhuis hebben lichamelijke beperkingen en zijn hierdoor vaak niet mobiel. De speeltuin is volledig rolstoeltoegankelijk. Daarnaast is de speeltuin dus niet alleen bedoeld voor de patiëntjes uit het ziekenhuis, maar ook voor de buurkinderen. De speeltuin fungeert als ontmoetingsplek. De volledig leeggehaalde en opgeknapte ambulance in het midden van de speeltuin is hier een goed voorbeeld van. Het wordt gebruikt als clubhuis voor de kinderen die in de speeltuin komen spelen; een clubhuis dat ze samen delen.

Inhabitat

Delen

    Ook anderen inspireren?

  • Opslaan
  • Facebook
  • Twitter
  • Mail