goedemorgen vrijdag 13 mei 2016
Goed nieuws

samen koken en eten

Foto: Flickr | Bron: Upworthy

en klein groepje Grieken kookt bijna om de dag voor meer dan 2,000 Syrische vluchtelingen op Lesbos.

Door de economische crisis waar Griekenland zich in bevindt, kan de overheid weinig organiseren op het gebied van humanitaire diensten voor de vluchtelingen die nog dagelijks het land binnen komen. Gelukkig zijn er verschillende vrijwilligersgroepen die het hun taak hebben gemaakt om te zorgen voor de vluchtelingen op welke manier dan ook.

De kleine vrijwilligersgroep O Allas Anthropos, Grieks voor De Andere Mens, kookt elke dinsdag, donderdag en vrijdag voor een enorme groep vluchtelingen die zo’n 35 kilometer naar de stad Mytilini hebben gelopen. In het vluchtelingenkamp Kara Tepe kunnen ze bijkomen van de lange reis en een goede maaltijd verwachten.

Rond de middag worden de maaltijden geserveerd en niet alleen de Grieken koken; menig vluchteling die ter plekke is, helpt graag met het bereiden van de maaltijden en het verzinnen van recepten. De verschillende nationaliteiten koken en eten samen en leren over elkaars nationale gerechten en kruiden. Zo kunnen de vluchtelingen die aankomen vaak een voor hun bekend gerecht eten en de keuken van thuis proeven, zo ver weg van huis.

Delen

    Ook anderen inspireren?

  • Opslaan
  • Facebook
  • Twitter
  • Mail