goedemorgen woensdag 22 maart 2017
Goed nieuws

Miljardair verrast buurt

Flickr

en zeer welgestelde man heeft de dagopvang en universiteit van een slechte buurt gekocht en deze daardoor volledig veranderd.

De 73-jarige Harris Rosen heeft een aantal jaren geleden veel geld geïnvesteerd in een buurt die geplaagd werd door criminaliteit. Rosen bezit zeven hotels in Florida, maar is niet altijd rijk geweest. Hij komt zelf uit een arme, immigranten buurt en weet daarom hoe het er daar aan toe kan gaan.

Hij besloot een dagopvang en universiteit te kopen in de buurt waarvan hij de toegang gratis maakte. Zo kon hij er op toe te zien dat kinderen en jongeren daar terecht konden en zo hun levensomstandigheden verbeteren.

De buurt is sindsdien enorm veranderd. Het percentage jongeren dat van de hoge school afstudeert is van 25% naar 100% gestegen!

Wanneer mensen de mogelijkheid en middelen toegereikt krijgen om te slagen. zorgt dat voor een domino-effect. Niemand in mijn familie had aan de universiteit gestudeerd, maar ik nu wel en mijn zusje ook; zelfs mijn moeder is nu bezig haar diploma te halen!

aldus een enthousiaste student.

Delen

    Ook anderen inspireren?

  • Opslaan
  • Facebook
  • Twitter
  • Mail