goedemorgen dinsdag 03 mei 2016
Goed nieuws

KoningsKinderen

Wendyonline

oningsdag is alweer voorbij, maar hebben we wel stilgestaan bij al het moois op die dag? Naast de feestelijkheden en de vrijmarkten die georganiseerd zijn, was Koningsdag ook een dag waarop vrijmarkten liefdadigheid ontmoetten, zoals bij Koningsdag Kinderen.

Ieder jaar wordt in een park in Utrecht een vrijmarkt voor en door kinderen gehouden. Verschillende liefdadigheidsorganisaties worden aangewezen waar de opbrengst van de vrijmarkt naartoe gaat.

De kinderen kunnen zich aanmelden om hun spulletjes te verkopen, maar ook om hun talent tentoon te stellen. Hierbij kan gedacht worden aan zang, goochelen, dans en ook komedie. Alle opbrengsten van de verkoop en andere donaties worden vervolgens verdeeld over de goede doelen die dat jaar zijn uitgekozen.

Op deze manier worden de kinderen bewust gemaakt van het feit hoe goed ze het zelf hebben en wat ze voor anderen kunnen doen. Het initiatief is opgezet door buurtbewoners die dit een belangrijke boodschap vonden voor hun kinderen en iets met liefdadigheid wilden doen op de nationale feestdag.

De commerciële voedselkraampjes, alcohol en geluidsoverlast zijn geheel afwezig bij dit initiatief. Eten en drinken wordt verzorgd door StichtingSamenScholen en de opbrengst hiervan gaat naar de verscheidene projecten die zij hebben lopen, waaronder het bouwen van scholen in Nicaragua.

Delen

    Ook anderen inspireren?

  • Opslaan
  • Facebook
  • Twitter
  • Mail