goedenavond dinsdag 23 februari 2016
Goed nieuws

Kleed je solliciterende medemens!

Flickr

l een tijdje zit er in verschillende steden in Nederland een vrijwilligersorganisatie die geheel kosteloos outfits verzorgt voor mensen die gaan solliciteren. Maar ze zorgen voor meer dan alleen de kleding. Zo helpen ze mensen ook met sollicitatietips en organiseren ze zelfs workshops.

In een perfecte wereld zouden we alleen beoordeeld worden op ons kunnen en niet op hoe we erbij lopen. Helaas is een groot aspect van solliciteren de visuele indruk die je maakt. Voor werkloze mensen die op straat leven of te arm zijn om te investeren in een degelijke sollicitatieoutfit vormt dit vaak een obstakel. Gelukkig zijn er vriendelijke mensen op de wereld die het hun zaak maken om werkzoekende mensen te voorzien van juist dat: een sollicitatieoutfit.

Maar daar houdt het niet op. De organisatie, genaamd Dress for Succes, ondersteunt de mensen namelijk nog verder door ze te voorzien van tips voor bij de sollicitatie en door workshops te organiseren over wat wel en wat niet te doen bij een sollicitatie om zo de kans op succes te vergroten.

Deze insteek van liefdadigheid richt zich op het lange termijn doel om zelfstandig te maken. Geef een man een vis en hij eet een dag, leer hem om te vissen en hij zal nooit meer honger lijden. De organisatie heeft het goed begrepen.

Hoewel ze contracten hebben met verschillende modeketens, zijn ze voor een groot deel afhankelijk van de kledingdonatie van individuen. Jij kunt de kans op een baan voor je medemens vergroten door ook kleding te doneren. Dress for Succes telt tien vestigingen in onder andere in Utrecht en Eindhoven waar je terecht kan. Voor meer informatie kun je hun website, DressforSucces en hun facebook bezoeken.

Delen

    Ook anderen inspireren?

  • Opslaan
  • Facebook
  • Twitter
  • Mail