goedemorgen donderdag 26 mei 2016
Goed nieuws

historische ontmoeting paus en groot-imam

Foto: Flickr | Bron: Katholieknieuwsblad

fgelopen maandag vond er een historische ontmoeting plaats in het Vaticaan tussen paus Franciscus en groot-imam Achmed al-Tayeb.

Al-Tayeb is groot-imam van de al-Azhar moskee die verbonden is aan de prestigieuze al-Azhar universiteit, is een van de belangrijkste religieuze autoriteiten binnen de soennitische islam.

Het was een bijzondere ontmoeting omdat de al-Azhar-universiteit begin 2011 de samenwerking met het Vaticaan verbrak. Dit gebeurde naar aanleiding van uitspraken van paus Benedictus XVI, die als bemoeienis werden beschouwd. Het was de eerste keer dat al-Tayeb en paus Franciscus elkaar ontmoetten.

Paus Franciscus schonk al-Tayeb de vredesmedaille en een exemplaar van de encycliek Laudato si'. 

Vaticaans woordvoerder pater Lombardi liet weten dat de zeer hartelijke ontmoeting ongeveer dertig minuten duurde. Met deze ontmoeting wilden de paus en de groot-imam een teken geven van de grote betekenis van de dialoog tussen de katholieke Kerk en de islam.

Ze bespraken onder andere “de gezamenlijke inzet van de autoriteiten en van de gelovigen van de grote religies voor de vrede in de wereld en de afwijzing van geweld en terrorisme.”

Delen

    Ook anderen inspireren?

  • Opslaan
  • Facebook
  • Twitter
  • Mail