goedenacht maandag 04 december 2017
Goed nieuws

Gevangene wordt advocaat

Flickr

en onrechte in de gevangenis belanden is verschrikkelijk, maar deze gedetineerde maakte er het beste van.

Jarrett Adams werd beschuldigd van een misdaad die hij niet begaan had en belandde in de gevangenis. Op aanraden van een medegedetineerde begon hij rechtenboeken te lezen en te studeren. Na een tijdje had hij dusdanig veel geleerd dat hij contact opnam met een instantie die hem van buitenaf kon helpen. The Innocence Project (het onschuld project) hielp hem met de rechtszaak. De aanklacht werd ingetrokken en binnen een maand stond hij buiten als een vrij man. Hij ging rechten studeren en is nu de eerste advocaat die vrij is gekomen en ook voor The Innocence Project werkt.

Recentelijk heeft hij zijn eerste onschuldige cliënt vrij weten te spreken. De zaak kwam toevallig genoeg terecht in exact dezelfde rechtszaal als die waar Adams al die jaren geleden ten onrechte veroordeeld werd.

Niets geeft me meer voldoening dan dezelfde rechtszaal binnen te kunnen lopen, waar ze me destijds niet eens aankeken toen ze me tot 28 jaar veroordeelden. Nu moeten ze wel en dienen ze me aan te spreken als “advocaat Adams”.

Delen

    Ook anderen inspireren?

  • Opslaan
  • Facebook
  • Twitter
  • Mail