goedemorgen woensdag 18 mei 2016
Goed nieuws

Geen bommen, maar medicijnen

drones
Foto: Dronewatch | Bron: Wired

e technologie rondom drones is zich nog volop aan het ontwikkelen. Drones werden tot nu toe vooral gebruikt als militaire wapens of als 'speelgoed'. Een nieuw initiatief werpt echter een ander licht op het gebruik van drones. 

In Rwanda zijn erg veel afgelegen gebieden die nauwelijks bereikbaar zijn met regulier vervoer. In deze gebieden overlijden ontzettend veel mensen door een gebrek aan medicijnen en bloed voor transfusies. Drones kunnen daar verandering in brengen. 

Het plan is om later dit jaar een aantal drones richting Rwanda te sturen, bepakt met bloed voor transfusies en verschillende medicijnen. De drones zijn er speciaal op gebouwd om allerlei weeromstandigheden aan te kunnen en niet, zoals nu nog vaak het geval is, per abuis uit de lucht te vallen. 

Mensen wachten niet op het perfecte weer om ziek te worden, dus als we iets bouwen om de situatie te verbeteren, moet het voldoen aan strikte richtlijnen.

Wanneer de drones in staat zijn om medicijnen en bloed af te leveren op afgelegen gebieden, zal dit vele doden schelen. Een dokter kan medicijnen aanvragen via een sms-je. Wanneer blijkt dat het project succesvol is, kun je je voorstellen hoe geweldig dit is! Vanaf dat moment zullen gebieden die bijvoorbeeld getroffen zijn door een natuurramp veel sneller kunnen worden voorzien van hulp. In de toekomst zullen drones dan veel vaker op deze manier worden ingezet.

Delen

    Ook anderen inspireren?

  • Opslaan
  • Facebook
  • Twitter
  • Mail