goedenavond woensdag 21 juni 2017
Goed nieuws

Fietsen met rolstoel

Everyoneoutdoors

ietsers zetten zich in om mensen met een rolstoel een dag in de natuur te bieden.

Voor veel mensen die in een rolstoel zitten, is een fietsrit in de natuur geen optie meer, maar dankzij een programma kunnen ze net als fietsende mensen genieten van een rit in de natuur.

Het programma, Healing Rides, koppelt vrijwilligers aan mensen met beperkte mobiliteit om samen een fietsrit in de natuur te maken. Er worden speciale rolstoel-fietsen ingezet met de naam Duet Bike Chairs waardoor mensen met de rolstoel voorop gaan in plaats van achter de fiets aan getrokken te worden.

Meer dan 150 deelnemers hebben inmiddels kunnen genieten van de helende rit in de natuur, de oprichtster van het programma, Barbara Brown, incluis. Zij streed tegen kanker in 2014 en heeft eerstehands ervaren hoe helend een fietstocht kan werken.

Ik was erg zwak door de behandeling en naar buiten gaan om frisse lucht en zon te voelen leek onmogelijk. Sindsdien heb ik me ingelezen in de Duet Bike Chair en samen met fietsers met een groot hart, kunnen we andere helpen om de helende werking van de natuur te kunnen ervaren.

Delen

    Ook anderen inspireren?

  • Opslaan
  • Facebook
  • Twitter
  • Mail