goedemorgen zaterdag 07 mei 2016
Goed nieuws

Eet je bestek

Foto: Newfoundreads | Bron: Ewao

n plaats van mét je bestek te eten, bestaat er nu ook bestek dat je kunt opeten.

Bestek is een van de vele plastic voorwerpen die wij mensen dagelijks wegwerpen. Steeds vaker worden hier milieubewuste alternatieven voor bedacht. Zo maakt een bedrijf uit India bestek dat binnen enkele dagen natuurlijk afbreekbaar is.

Uit beslag van sorghum, maakt Narayana Peesapaty organische alternatieven voor plastic bestek en stokjes. Zijn bedrijf, Bakeys, maakt nu niet alleen biologisch afbreekbaar bestek, maar ook eetbaar bestek!

“De bedoeling van ons Eetbaar Bestek is dat je het eet, nadat je het gebruikt heb. Als je het niet wil eten, kun je het simpelweg weggooien. Insecten en zwerfdieren zullen het dan opeten en als niet, dan is het binnen drie dagen door de natuur zelf afgebroken.”

Behalve dat het deeg makkelijk afbreekbaar is, omdat het van sorghum is gemaakt, heeft het nog een extra milieubewust voordeel; veel deeg wordt in India van rijstmeel gemaakt, maar hier is zo’n zestig keer meer water voor nodig dan voor sorghum. Bovendien kost het bewateren van rijst ook vele malen meer water. Sorghum is een gierstvariant en een inheems gewas in India. Als dit product van de grond komt en populair wordt, zou het er voor kunnen zorgen dat boeren uit India weer gierst kunnen gaan produceren in plaats van rijst; een ontwikkeling die zeer gunstig is voor het milieu.

Delen

    Ook anderen inspireren?

  • Opslaan
  • Facebook
  • Twitter
  • Mail