goedemorgen zaterdag 04 juni 2016
Goed nieuws

Een verrassend studentenhuis!

Foto: Lexi lights house
Foto: Gofundme | Bron: Shareably

tudentenhuizen hebben over het algemeen een slechte naam. Wanneer je naast een studentenhuis terecht komt, is er vaak de angst voor overlast en rotzooi. Een groep studenten in Los Angeles wist het tegendeel te bewijzen. 

Lexi Brown, een meisje van elf, vocht tegen Sarcoma in het kinderziekenhuis van University of California, Los Angeles. Tegenover het ziekenhuis staat een studentenhuis van studenten van UCLA. Op een dag verveelde Lexi zich en zij en haar moeder hingen een briefje op het raam met: 'Breng pizza alstjeblieft!'. 

Wat ze niet hadden verwacht, was dat de studenten aan de overkant van de straat dit zouden lezen. De studenten besloten Lexi en haar moeder te verrassen met pizza, rozen en een gitaar. Een half uur lang bleven de studenten om muziek te maken voor Lexi en samen pizza te eten. 

Deze ontmoeting was het begin van een vriendschap. De studenten kwamen vanaf dat moment dagelijks langs en bleven vaak lang na de bezoekuren. Met Kerstmis versierden ze hun huis met lichtjes, die Lexi's naam spelden. Elke keer als Lexi uit het raam keek, zag ze haar naam. 

Inmiddels is Lexi thuis aan het herstellen, maar de vriendschap tussen haar en de studenten blijft bestaan. Ze zijn inmiddels bezig met een inzamelingsactie om de ziekenhuiskosten voor Lexi te betalen en elke Kerst zullen ze hun huis ter ere van Lexi versieren!

Delen

    Ook anderen inspireren?

  • Opslaan
  • Facebook
  • Twitter
  • Mail