goedemorgen donderdag 03 maart 2016
Goed nieuws

Een kledinglijn speciaal voor kinderen met een lichamelijke beperking

Foto: NJ

oor kinderen met een lichamelijke beperking kan het soms lastig zijn om goede, en vooral handige, kleding te vinden. Sluitingen, broeklengtes, armlengtes: grote merken maken hun kleding standaard voor mensen zonder beperking. Daar heeft Tommy Hilfiger met een nieuwe lijn verandering in gebracht. 

De eerste collectie die het label heeft gelanceerd voor kinderen met een lichamelijke beperking, bestaat uit 22 items voor jongens en meisjes. Voor het maken van deze collectie heeft Hilfiger samengewerkt met de non-profitorganisatie 'Runway of Dreams'. De organisatie werd drie jaar geleden opgericht en heeft eerder geprobeerd collecties tot stand te brengen, maar dit is de eerste keer dat de organisatie met een groot modehuis samenwerkt. 

Er is een enorm grote doelgroep, waar de industrie niks mee deed.

De grootste aanpassing die aan de kleding is gedaan, is de vervanging van knopen en ritsen door zogenaamde 'MagnaReady' sluitingen: magnetische sluitingen. Daarnaast is het makkelijk om de lengte van mouwen en broekspijken aan te passen. Hopelijk is deze samenwerking het begin van vele nieuwe collecties voor kinderen, en volwassenen, met een lichamelijke beperking. 

Bron:

Fashion United 

Delen

    Ook anderen inspireren?

  • Opslaan
  • Facebook
  • Twitter
  • Mail