goedenacht donderdag 18 februari 2016
Goed nieuws

Deze Syrische kok geeft op een fantastische manier terug!

Kenan uit Syrie
Foto: Who Cares

ls kok is er vanuit een asielzoekerscentrum weinig wat je kan doen om de samenleving iets terug te geven, je beroep uit te oefenen of simpelweg de onvermijdelijke verveling tegen te gaan. De Syrische kok Kenan besloot daarom om samen met zes andere vluchtelingen, met hulp van de stichting Who Cares, op een bijzondere wijze iets terug te doen voor mensen in onze samenleving die het moeilijk hebben. 

In Syrië was Kenan kok en woonde hij samen met zijn vrouw en twee kinderen. Hij is in zijn eentje naar Nederland gekomen, maar hoopt zijn gezin, als alles goed gaat, ook hiernaartoe te kunnen halen. Nu Kenan hier in Nederland is, wil hij niet stilzitten en afwachten. Hij wil meedraaien in de maatschappij: hij wil iets bijdragen.

Dat heeft hij op een wel hele bijzondere manier gedaan. In de daklozenopvang Blaka Watra in Amsterdam werden honderdvijftig daklozen verrast met een driegangendiner, gekookt door Kenan en zijn team. Het koken in de kleine keuken van de opvang zorgde voor stress, voor grappen, voor goede gesprekken en natuurlijk voor een heerlijke maaltijd, maar bovenal zorgde het voor een fantastische uitwisseling tussen twee culturen. 

Bron: 

Delen

    Ook anderen inspireren?

  • Opslaan
  • Facebook
  • Twitter
  • Mail