goedemorgen maandag 09 mei 2016
Goed nieuws

De Recycle Tour

Foto: Facebook | Bron: Midjeans

en spijkerbroekbedrijf dat haar broeken recyclet gaat er de komende dagen voor zorgen dat ze goed aankomen op de recyclelocatie door ze persoonlijk af te leveren

In 2013 startte het bedrijf Mud Jeans met een innovatief concept binnen de mode-industrie, waarbij spijkerbroeken geleased konden worden. Met Lease a Jeans konden klanten tegen een maandelijks bedrag een spijkerbroek huren en deze teruggeven of switchen naar een nieuw model wanneer ze er klaar mee waren.

Inmiddels zijn er al zo’n 5000 broeken teruggekomen van het leasen. 2000 hiervan zijn geupcycled; waarbij ze ietsje aangepast worden, zodat ze opnieuw aangeboden kunnen worden. De andere 3000 broeken worden tot grondstof verwerkt voor nieuwe jeans.

Van 1 tot 10 mei vindt de Recycle Tour plaats, waarin de te recyclen spijkerbroeken van Amsterdam naar Valencia in Spanje worden gebracht. Het team, onder leiding van directeur Bert van Son, brengt de broeken persoonlijk naar de locatie. De tour is klimaatneutraal in twee oude landrovers en eenmaal op de eindlocatie zal het recycleproces gefilmd worden door het Recycle Tour team.

Ik geloof dat je pas echt van de wereld kunt genieten als je weet dat de volgende generaties op dezelfde manier van de wereld kunnen genieten. Wij stimuleren een nieuwe manier van consumeren waarbij grondstoffen na gebruik niet worden weggegooid of verbrand, maar hergebruikt.

Van Son

Delen

    Ook anderen inspireren?

  • Opslaan
  • Facebook
  • Twitter
  • Mail