goedenacht maandag 30 januari 2017
Goed nieuws

De PIN-jas

Het Parool

ederom heeft Nederland een innovatieve primeur. Dit keer is het een wisselwerking tussen techniek en humaniteit.

In Amsterdam lopen twee daklozen rond die de PIN-jas uitproberen in de testperiode. Met deze jas kan men geld doneren aan de daklozen met hun pinkaart.

Het doneren zelf gaat ontzettend simpel; de dakloze in kwestie drukt op een knop op zijn of haar jas om de kaartlezer te activeren. Dan valt er op een klein display op de borst te zien dat de bankpas er tegenaan gehouden kan worden. Bij de afschriften op je bankrekening, zie je vervolgens ook nog eens een persoonlijk bedankje van de dakloze aan wie je hebt gedoneerd.

Het is een standaard bedrag van 1 euro, en kan alleen gebruikt worden voor maaltijden, een slaapplek of voor persoonlijke hygiëne.

Hierdoor vallen de twee grootste redenen voor mensen om niet te doneren weg; óf ze hebben geen kleingeld op zak, óf ze willen geen drank of drugsverslaving sponsoren want ze weten immers niet waar hun geld naartoe gaat.

Wanneer de proefperiode succesvol blijkt, zou het zomaar kunnen dat het geld dat bij elkaar wordt verzameld gespaard kan worden voor vooruitgang in de vorm van een opleiding of borg voor een huurhuis.

Lees meer over dit project in Het Parool.

Delen

    Ook anderen inspireren?

  • Opslaan
  • Facebook
  • Twitter
  • Mail