goedemorgen dinsdag 31 mei 2016
Goed nieuws

De ouderen tuin

Foto: Flickr | Bron: Straitstimes

n een park in Singapore is sinds kort de allereerste therapeutische tuin geopend die ervoor moet zorgen dat de mentale gezondheid van haar bezoekers verbeterd.

In de nieuwe tuin van het HortPark staan planten die gekozen zijn om hun vermogen om dementie en dergelijken tegen te gaan. Middels wetenschappelijk onderzoek is de tuin gebouwd zodat de mentale gezondheid van bezoekers erop vooruit gaat. Hierbij moet vooral gedacht worden aan dementie, depressie en klachten die gelinkt worden aan de naslag van een beroerte.

Er staan nog twee dergelijke tuinen op de planning voor de omgeving.

Desmond Lee, minister van National Development, opende de tuin. Hij liet weten dat er plannen bestaan om een heel netwerk van therapeutische tuinen aan te leggen, met het oog op de vergrijzende bevolking van Singapore.

Er was voorheen bij het grote publiek nog niet veel bekend over de voordelen die parken en tuinieren hebben op de mentale gezondheid van ouderen. Middels onderzoek is gebleken dat tuinieren en het bezoeken van parken goed is voor het levensgeluk, sociale verbondenheid en mentaal welzijn. Zo hebben de mensen die in de horticulturele therapiegroep zaten lagere waarden van de eiwitten die gelinkt worden aan depressie. Ook was er bij een groot aantal in die groep verbetering in het geheugen en spraak.

De ouderen zijn blij dat ze buiten op een gemakkelijke manier met planten bezig kunnen zijn, vooral in zo’n drukke stad!

Delen

    Ook anderen inspireren?

  • Opslaan
  • Facebook
  • Twitter
  • Mail