goedemorgen vrijdag 06 mei 2016
Goed nieuws

AFR100

Foto: Flickr | Bron: True activist/Ewao

e Climate Talks in Parijs eind vorig jaar hebben een aantal plannen opgeleverd om klimaatverandering tegen te gaan en terug te draaien. Ook Afrika doet hier op een geweldige manier aan mee.

Afrikaanse landen hebben een overeenkomst gesloten om 100 miljoen hectare aan bos te herstellen tegen 2030, een overeenkomst die de naam “AFR100” draagt. Meer dan 12 landen hebben zich hierbij aangesloten.

“Terwijl de wereld tot een klimaatovereenkomst komt in Parijs, laten Afrikaanse landen, die historisch gezien de kleinste ecologische voetafdruk hebben, leiderschap zien en vormen ze ambitieuze plannen om grond te herstellen,” zei Andrew Steer, directeur van het World Resources Institute. “Deze Afrikaanse leiders maken van hun woorden daden en dragen echt iets bij in de reactie op de mondiale dreiging van klimaatverandering.”

De landen die bij het AFR100 initiatief zijn aangesloten zijn onder andere de Democratische Republiek Congo, Ethiopië, Kenia, Liberia, Madagascar, Malawi, Niger, Togo, Oeganda en Rwanda.

“Het herstellen van ons landschap zorgt voor welvaart, veiligheid en mogelijkheid,” zei Dr. Vincent Biruta, Minister van Natuurlijke Rijkdommen in Rwanda. “Met het herstel van het boslandschap zien we de landbouw opbrengsten groeien en de boeren in de rurale gemeenschappen diversifiëren hun broodwinning. Het herstellen van bossen is niet alleen een milieustrategie, maar ook een economische en sociale ontwikkelingsstrategie.”

Delen

    Ook anderen inspireren?

  • Opslaan
  • Facebook
  • Twitter
  • Mail